Zawodnik: Roy Nelson
PSN ID: KLIMO1988_PL
GamerTag: -
Level: 130
Rekord w Lidze OMC: 11-1-0
Wysłany: Pią 25 Cze, 2010
A jak się robi obalenia za jedną nogę? BO ja takim evansem np wchodzę w nogi i zawsze za dwie łapie...a niektórzy podłapują mnie za jedną i tak fajnacko przewracają
Zawodnik: Dan Henderson
PSN ID: AroMP4_PL
Level: 120
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Pią 25 Cze, 2010
KLIMO napisał/a:
A jak się robi obalenia za jedną nogę? BO ja takim evansem np wchodzę w nogi i zawsze za dwie łapie...a niektórzy podłapują mnie za jedną i tak fajnacko przewracają
no tez mi sie to podoba bo jak zrobisz takedown za jedna noge to potem jestes w pozycji side control i mozesz goscia tłuc z łokcia w łeb, ale niestety chyba nie ma mozliwosci wyboru takedown'u u kazdego zawodnika.
Zawodnik: Demian Maia
PSN ID: -
GamerTag: -
Level: 75
Rekord w Lidze OMC: 0-0-0
Wysłany: Sob 26 Cze, 2010
To może być tak, że zamiast do przodu, dajesz analog w któryś skos - signature takedown, tak samo było w 2009 np. z Ortizem.
Druga teoria jest taka, że to kontrobalenie i zarazem signature, ale wykonywane normalnie. Widziałem cztery wersje zwykłego double leg takedown:
1. Zwykłe z przepychanką - do open guard
2. Zwykłe z przepychanką - do half guard
3. Kontobalenie bez przepychanki - do open guard
4. Kontrobalenie bez przepychanki - do half guard
Trzecia teoria jest taka, że zależy to od tego, jak akurat jest ustawiony przeciwnik(stance lub postawa chwilowa, tak jak np. przy back clinch) lub jak ustawiony jest Rysiek, bo ma dwie postawy z tego co pamiętam.
Ostatnia teoria jest taka, że to obalenie z kroku, ale to najmniej prawdopodobne, często takie robię, ale bardzo rzadko gram panem Rysiem.
Popróbuj, pomiksuj wszystkie powyższe kombinacje, któraś opcja zadziała, bo innych już nie ma
_________________ Numer GG podany głównie do zgłaszania problemów z dostępem do forum. Nie jestem infolinią na temat gry. Wyszukiwarka działa i proszę z niej korzystać:) Jeśli już musisz truć mi dupę o coś, co zostało wyjaśnione 10 razy, przynajmniej się przedstaw. Na anonimy nie odpowiadam.
To może być tak, że zamiast do przodu, dajesz analog w któryś skos - signature takedown, tak samo było w 2009 np. z Ortizem.
Druga teoria jest taka, że to kontrobalenie i zarazem signature, ale wykonywane normalnie. Widziałem cztery wersje zwykłego double leg takedown:
1. Zwykłe z przepychanką - do open guard
2. Zwykłe z przepychanką - do half guard
3. Kontobalenie bez przepychanki - do open guard
4. Kontrobalenie bez przepychanki - do half guard
Trzecia teoria jest taka, że zależy to od tego, jak akurat jest ustawiony przeciwnik(stance lub postawa chwilowa, tak jak np. przy back clinch) lub jak ustawiony jest Rysiek, bo ma dwie postawy z tego co pamiętam.
Ostatnia teoria jest taka, że to obalenie z kroku, ale to najmniej prawdopodobne, często takie robię, ale bardzo rzadko gram panem Rysiem.
Popróbuj, pomiksuj wszystkie powyższe kombinacje, któraś opcja zadziała, bo innych już nie ma
WOW WTF IS THIS... s-f imo...
3 lvl takedowna i jezeli wystarczająco dobrze shinujesz lub obalaż podczas ataku przeciwnika (KONTROBALENIE!?) i jesteś w hg... Niestety caf nie ma obelanie do sc jak carwin czy lesnar
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum