Wysłany: Sob 17 Paź, 2009 Co to jest zawodnik CAF i jak go najlepiej zrobić
CAF to jest zawodnik stworzony przez nas w trybie kariery.
W zależności od tego jak dobrze go zrobimy będzie zależeć nasza gra online, nasze wyniki, ranking. Robienie kariery zajmuje bardzo dużo czasu tak więc postarajmy się od razu wyciągnąć max co się da, żeby nie robić po kilka razy i zaoszczędzony czas poświęcić na grę online żeby podnosić swoje umiejętności.
Kod:
Tekst ukryty dla niezalogowanych
Możemy oczywiście ustawić jego wygląd, lecz najważniejsze to to aby był dobrze wyszkolony. Za umiejętności zawodnika odpowiadają:
- Sztuki walki (Striking: box, kickboxing, muai thai Grappling: wrestling, judo, BJJ)
- Siła, szybkość i cardio
- Umiejętności (paski skilla)
- Dodatkowe umiejętności (ciosy, chwyty)
Pamiętajmy, że gdy rozpoczniemy karierę, nie możemy już zmienić sztuk walki, kategorii wagowej, wyglądu, nazwy, kraju, nie możemy nic zmienić oprócz zwiększenia umiejętności. Tak więc ustalmy od razu jak nasz zawodnik będzie wyglądał itp.
Ważna jest też kategoria wagowa, najbardziej popularna w sieci jest Light Heavyweight (gra tam najwięcej osób i najszybciej znajdziemy swojego przeciwnika, bez mozolnego czekania). Podczas wyboru dokładnej wagi i wzrostu sugeruję wybrać największy wzrost i wagę dla danej kategorii. Zapewni to największy zasięg oraz respekt.
Sztuki walki wybieramy na samym początku tworzenia zawodnika, czym charakteryzują się poszczególne sztuki, opiszę w dziale Rodzaje zawodników jest to bardzo ważne, od wyboru sztuk walki będzie zależało jaka taktyka gry będzie dla nas najlepsza.
Skill ponad 100?
Niektóre lamki online lub tez na zagranicznych forach dyskusyjnych uważają, że jeżeli gracz online ma jakieś paski skilla powyżej 100 to znaczy, że używa cheatów.
Nic bardziej mylnego - jeżeli dobrze zrobimy karierę, możemy mieć kilka pasków skilla ponad 100 (max 115), pozostałe na 80-90. Tym samym nasz zawodnik będzie nieco lepszy od innych. W tym poradniku nie ma żadnych cheatów ! Nie ma już zresztą żadnych znanych cheatów w tej grze, które skutkują online.
Grappling czy Striking?
Zastanówmy się więc jaki skill chcemy mieć lepszy? Striking czy Grappling. Gdy już się zdecydujemy wybieramy odpowiedniego trenera: Williama (Striking) lub Antonie (Grappling) Ja wybrałem grappling, bo w stójce możemy więcej podciągnąć własnymi umiejętnościami niż na ziemi.
W grze jest napisane, że w zależności jakiego trenera wybierzemy to dostajemy +5 punktów skilla. Jednak to nie jest prawda, nie do końca prawda. Dostajemy +5 punktów za każdy ukończony poziom w boot campach. Boot campy (striking i grappling) oba musimy zrobić na poziom 3. Nie więcej ani nie mniej.
Dziwne, prawda? Dlaczego nie więcej? Ano dlatego, że szkoda staminy (o którą musimy dbać jak o nic innego) o czym niżej. A poza tym poziomy 4 nam już niewiele dają.
Oszczędzanie staminy nasz pierwszy cel
W trybie kariery mamy ograniczoną ilość czasu na wyszkolenie fajtera, dlatego musimy go maksymalnie wykorzystać, każdy zmarnowany tydzień lub każda jednostka zmarnowanej staminy oddala nas od celu.
Stamina jest nam potrzebna do wyciskania jak największej ilości punktów (144) ze sparringów (o czym niżej) oraz na trenowanie siły, szybkości i cardio.
Dlatego też zapominamy o wszelkich zaproszeniach na spoty, odrzucamy tez wszelkie zaproszenia na dodatkowe walki. Nie czytamy tez żadnych maili bo szkoda naszego realnego czasu (wyjątkiem jest czytanie maila o zaproszeniu na bootcamp gdy go niechcący pominiemy).
Mało tego - niektóre walki celowo przegrywamy (o tym niżej)
Maksymalne wyćwiczenie siły, szybkości i cardio, nasz drugi cel
Na samym początku kariery nie robimy żadnych sparringów ! Najpierw musimy maksymalnie wytrenować siłę, szybkość i cardio. Co nam ze sparringów gdzie zyskamy 40 punktów? My mamy osiągać 120-144 punktów.
Aby to zrobić nasz zawodnik musi być silny.
Niestety algorytm zwiększania trzech pasków siły, szybkości i staminy jest bardzo dziwny. W dodatku w zależności od klasy wagowej jest inny. Maksymalne osiągi dla każdej z klas:
Kod:
Tekst ukryty dla niezalogowanych
Na początku gdy tworzysz zawodnika ustalasz początkowe wartości. Musisz ustawić: 30 punktów w cardio, 29 w siłę i nic w szybkość !
Następnie w czasie treningów:
1. ćwiczysz tylko cardio do wartości 75 (to pozwala na skuteczniejsze wykorzystywanie staminy)
2. ćwiczysz maksymalnie siłę
3. ćwiczysz maksymalnie szybkość i cardio (uważając aby to było opłacalne, jak najmniejsza strata siły)
Powyżej wartości 75 pozostałe wartości mogą się zmniejszać, jeżeli zwiększasz wartość o 6 a inna ma spaść o więcej niż 5 to zrezygnuj z tego, spróbuj innej kombinacji, która wyjdzie na korzyść. W innym wypadku marnujesz staminę !
W przypadku wagi LHW twoim celem jest osiągnięcie łącznej wartości zbliżonej do 265. (dla innej wagi łączną maksymalną wartość oblicz z powyższej tabelki).
Stosunek poszczególnych wartości nie ma dużego znaczenia, to zależy od Ciebie czy chcesz być szybszy czy silniejszy.
Jeżeli będziesz miał jakieś wskazówki do tego algorytmu to napisz.
Przed rozpoczęciem treningów trzeba maksymalnie wyćwiczyć te wartości, jednak jeżeli masz problemy to na razie pozostaw je na poziomach 75 (to wystarczy do zrobienia 144 punktów w sparringach).
Jednak pamiętaj aby je optymalnie zwiększyć na około 2 miesiące przed końcem kariery !!
144 punktów na sparringach nasz trzeci cel
Jeżeli twoja siła, szybkość i cardio jest na odpowiednio wysokich poziomach zaczynasz sparringi.
Ilość zyskanych punktów w sparringach jest wykorzystywana do zwiększania poszczególnych umiejętności a te z kolei przekładają się na twoją skuteczność w walkach online.
Maksymalna ilość punktów ze sparringu zależy od: poziomu (lvl) sparring partnera oraz od tego ile razy go ogłuszysz (szary ekran) oraz od ilości staminy z jaką wchodzisz na sparring.
Jest jeszcze jedna rzecz - poziom (lvl) sparring partnera zwiększa się gdy zarobisz dużo kasy, maksymalny poziom to 5. Natomiast od poziomu sparring partnera nie zależą jego umiejętności ! (a wiadomo, że im większe umiejętności tym trudniej go ogłuszyć)
Umiejętności sparring partnera zależą od ilości walk rankingowych które wygrywasz !
Tak więc jaki jest sposób? Najpierw trzeba wygrywać walki, żeby zarobić kasę na sparring partnera lvl5 a potem trzeba zacząć przegrywać walki Wtedy nasz sparring partner ma lvl5 ale ma niskie umiejętności, wtedy łatwo się go ogłusza i łatwo osiągnąć 144 punktów.
Z moich obserwacji wynika, że niezależnie czy ogłuszymy go 3 razy czy 10 razy to nie wpływa na ilość punktów, jednak ważne aby go ogłuszyć minimum 3 razy ! (dla pewności 4). Na ogłuszanie jest wiele sposobów, ja to robiłem kickboxerem chwytając go jedną ręką za kark a drugą uderzając w głowę, po 5-8 uderzeniach padał ogłuszony, następnie nie dobijałem, czekałem aż wstanie i znowu to samo. Gdy go dobijemy, jego stamina się zwiększy i jest trudniej. Można to robić też kopiąc mocno cały czas w głowę. Wystarczy trochę poćwiczyć i ogłuszenie 5 razy w czasie sparringu to bułka z masłem, będziesz to mógł robić jedną ręką na padzie
Kolejna rzecz, która najbardziej wpływa na ilość punktów to ilość twojej staminy z jaką wchodzisz na sparring. (w podsumowaniu sparringu jest pokazany przelicznik staminy i ile punktów zyskujesz za jej dużą ilość).
Naszym celem jest osiąganie 100-144 punktów za sparring.
Z moich obserwacji wynika, że jak wchodzimy z około 90-100 staminy to dostaniemy 144 punktów a z około 75-90 dostaniemy 120-144.
Staramy się nie wchodzić na sparring z mniejszą ilością !
Z mniejszą ilością idziemy na sparring tylko w dwóch sytuacjach:
1. Mamy np. 65 staminy, jak damy rest (który dodaje 50) to stracimy 15 staminy, w takiej sytuacji chyba lepiej iść na sparring i zarobić tylko np. 110 punktów. Nie chciało mi się dokładnie przeliczać co się bardziej opłaca, jeżeli chcesz to zrób sobie jakiś wzór, oblicz i postępuj według niego, może osiągniesz lepszy skill niż ja. Napisz też go tutaj na forum.
2. Kiedy w najbliższych tygodniach wybada bootcamp (który zabiera nam całą staminę) to musimy tak rozplanować resty i sparringi, żeby iść na bootcamp z maksymalnie 10 staminy !!! Tuż przed bootcampem możemy wyjątkowo zrobić jakieś treningi (jeśli ich nie skończyliśmy w 100%)
W każdym razie na sparringach trzeba osiągnąć jak najwyższą ilość punktów jak najmniejszym kosztem staminy (utraty tygodni kariery)
Max ilość punktów sparringu w zależności od poziomu spar. partnera (przy 90-100 staminy i 3-4 ogłuszeniach):
lvl5 - 144
lvl4 - 133
lvl3 - 120
Niższych nie pamiętam.
Nie dajmy się obijać sparring partnerowi, po pierwsze dlatego, że wtedy może nam się nie udać go ogłuszyć 3 razy a po drugie zabiera nam to staminę !
Jeżeli jakiś sparring Ci bardzo nie wyjdzie, możesz zrestartować grę, żeby go powtórzyć i wycisnąć maximum.
Wykorzystywanie punktów ze sparringów
Punkty ze sparringów powinieneś wykorzystywać za każdym razem po sparringu, zwłaszcza na samym początku gdy twój zawodnik jest jeszcze mało wyszkolony. W zależności od tego jak najskuteczniej możesz ogłuszać sparring partnera tak przeznaczaj punkty. Np jeśli robisz to kopiąc w głowę, przeznaczaj je na "Standing kicks offense" Jeżeli chwytasz go za kark i walisz ręką to na "Standing strike offense" Jeżeli siadasz na nim i walisz w tułów to musisz na "Ground striking offense" i "Ground grapple offense"
Ważne jest aby wszystkie punkty wykorzystać przed końcem kariery, nie wiem dlaczego ale moja kariera zakończyła się miesiąc przed czasem...
Tak więc na dwa miesiące przed końcem ustawiaj punkty tak jak mają wyglądać docelowo. Jednak na 2-10 miesięcy przed końcem zbieraj punkty ze sparringów i ich nie wydawaj, dopiero na końcu (2 miesiące przed końcem) jak będziesz widział ile wszystkich się udało zebrać wydaj je rozmyślnie - będą to już prawie końcowe efekty.
Nie zostawiaj żadnego paska poniżej 60 punktów, każda umiejętność będzie potrzebna jeżeli chcesz być dobrym fighterem.
Jak przeprowadzać walki
Naszym celem nie jest tylko wygranie walki (a wręcz czasem celowe przegranie). Naszym celem na początku jest tylko zarobienie kasy żeby sparring partner miał wyższy poziom oraz żeby trener mógł nam kupić maszyny do ćwiczeń, które chyba nieznacznie polepszają algorytm naliczania siły, szybkości i cardio.
Tak więc wygrywamy walki do momentu aż na koncie będziemy mieli 44000 kredytów (kasy) wtedy sparring partner będzie miał level 5.
Walki musimy wygrywać w taki sposób aby nie marnować staminy, przeciwnik nie może nas obijać. Najszybszym, najskuteczniejszym i najoszczędniejszym sposobem jest powalenie go, pełny dosiad, obijanie i nokaut lub submission.
Karierę robimy tylko na najłatwiejszym poziomie !!! Inaczej zapomnijmy o wszystkim.
Kiedy już zarobimy 44000 zaczynamy przegrywać wali aby sparring partner był łatwiejszy do ogłuszania.
Mówi się, że przegrywać trzeba umieć. Tak Tutaj też, nie możemy stać i dać się znokautować ! To nam zabierze staminę. Nie możemy się też poddawać bo po kilku poddaniach wyrzucą nas z UFC Trzeba się położyć i czekać na to aż przeciwnik na nas wejdzie i założy dźwignię, jeżeli nie chce tylko nas obija to wtedy rezygnujemy a w ostateczności nokautujemy go - (tylko jeśli nasz sparring partner nie sprawia nam trudności).
Z tego co pamiętam musiałem wygrać kilkanaście walk, potem z 5 przegrać przez dźwignię, potem poddałem 3 (bo przeciwnik nie chciał zakładać dźwigni) a potem ostatnie walki już wygrywałem bo przegrywać już nie było jak a sparring partner był bardzo słaby i nie zaszkodziło mi gdy był trochę silniejszy.
Jak robić bootcampy
BootCampy są to szkolenia, zwiększające gamę ciosów i umiejętności twojemu zawodnikowi (np przy lvl3 spider-punch u kickboxera czy rouber guard przy BJJ). Należy osiągnąć poziom 3 w obu rodzajach campów striking i grappling (obojętne w jakiej organizacji). Przed każdym campem będziesz mógł zobaczyć jakich ciosów i umiejętności się nauczysz po skończeniu danego levelu.
Są one dość trudne, wymagają wykonania określonych ciosów/chwytów/przejść w krótkim czasie.
Na każdym poziomie masz do wykonania 15 rzeczy. W czasie jednej rundy nie da się tego zrobić. Aby maksymalnie wykorzystać czas kariery i staminę musisz wykonać każdy poziom w 3 campach (nie więcej). Łącznie daje to 9 spotkań (3x3), każde kolejne spotkanie jest trudniejsze, dlatego powinieneś założyć, że w pierwszym spotkaniu danego poziomu wykonujesz minimum 7 rzeczy, w drugim 5 a w trzecim 3, gdyż jeśli wykonasz tylko 10 w pierwszym i drugim to ciężko będzie zrobić 5 w trzecim i będziesz go musiał powtarzać.
Na początku dokładnie przeczytaj co musisz zrobić, przetłumacz to sobie na polski, ułóż w odpowiedniej (najwydajniejszej) kolejności i staraj się wykonać. Jeżeli Ci nie wyjdzie to zrestartuj grę. Po wykonaniu każdej rzeczy daj szybko pauzę, odsapnij i przeczytaj co masz dalej zrobić
Poziomu 4 nie ma sensu robić, są tam już bardzo trudne rzeczy a w zamian nie dostaniesz nic ciekawego więc szkoda czasu kariery i staminy.
Każde spotkanie pożera całą staminę jaką masz, dlatego na każde spotkanie musisz wejść mając nie więcej niż 10% staminy ! (wykorzystaj ją wcześniej na sparringi)
Kiedy bootcamp się zacznie, na samym początku przeglądnij całą listę umiejętności jakich się nauczysz, to spowoduje, że w bootcampie będziesz miał 100 staminy. Jednak po zakończeniu bootcampa stamina spada do zera, jak zawsze. Nie musisz oglądać do końca tych umiejętności, możesz przerywać i przechodzić do następnego.
Po akceptacji zaproszenia do bootcampu pojawi się logo na zielonym tle w twoim kalendarzu, musisz wtedy wybrać "ACTION" jeżeli zapomnisz dostaniesz kolejne zaproszenie, które przyjmij, a jak niechcący odrzucisz wejdź do emaili i je zaakceptuj. Odrzucaj zaproszenia na bootcampy jak będziesz miał juz 2x3lvl
Jak zyskać dodatkową kasę
Musimy jak najszybciej zarobić około 44000 wtedy nasz sparring partner będzie na poziomie 5 i będziemy mieć więcej punktów ze sparringów. W tym celu musimy wygrywać wszystkie walki rankingowe oraz wybierać przeciwników za których jest najwięcej kasy.
Jednak żeby szybciej osiągnąć sparring partnera lvl5 musimy:
- Na początku przy tworzeniu fightera wybrać 10 razy logo THC na spodenkach, to nam daje 350 kredytów za walkę
- Wybierz 5 razy pod rząd campy w tej samej organizacji, wtedy będziesz mógł wrócić do menu wyboru logo na spodenkach i zamienić logo THC na logo organizacji camp, wtedy za każdą walkę dostaniesz więcej kredytów.
I to chyba wszystko, robienie kariery dokładnie wg. tego schematu pozwoli Ci na stworzenie maksymalnie dobrego zawodnika CAF do grania online. Jeżeli masz jakiś pomysł lub zaobserwowałeś jak można zrobić to skuteczniej to napisz na tym forum.
Oczywiście silny zawodnik to nie wszystko Musisz jeszcze umieć dobrze walczyć. To jest opisane w dziale Jak najlepiej (skutecznie) grać online
W skrócie:
- Stwórz od razu fightera tak jak ma wyglądać
- Ponad wszystko oszczędzaj staminę i planuj dobrze resty
- Trenuj najpierw tylko cardio, siłę i szybkość
- Rób bootcampy do 2x3lvl
- Odrzucaj wszelkie inne zaproszenia na spoty i dodatkowe walki
- Jak już wytrenujesz maksymalnie cardio, siłę i szybkość zacznij sparringi.
- Wygrywaj walki dopóki spar. partner nie będzie miał lvl5, następnie je przegrywaj
Ostatnio zmieniony przez przemophpbb Wto 08 Gru, 2009, w całości zmieniany 1 raz
lechumasta22 Gość
Wysłany: Sob 31 Paź, 2009
witam opracowalem sobie prawie identyczny sposob ale mam lepszy patent na przegrywanie walk, A ZDOBYWAM GO ZNAJDUJAC SIE JAK NAJSZYBCIEJ NA 1SZYM MIEJSCU W RANKINGU I BRONIAC PASA,SMIALO MOZNA GO BRONIC I NIE PRZERWA WAM KARIERY,po tym jak juz mamy 5 lvl spar partnera a dostajemy go po skonbczonej walce wybieramy nastepnego przeciwnika jednego z 3 do wyboru, wybieramy tego najgorszego i nastepna walke z tym wlasnie najg przegrywamy biorąc opcję give up(zero utraty staminy),po walce znow mamy do wyb 3 zawodnikow i znow wybieramy njgorszego i tak do momentu az nasz nastepny przeciwnik bedzie mial ranking 22 lub 23, ,poddawac sie ile sie chce byle nie przegrywac walk z zaw na 25 rankingu, czym to owocuje? ze spar partner jest cienki jak barszcz jesli walczymy z zawodnikami dwudziesto iles rank, np jesli walczysz z zaw 16 lvl to spar part jest juz lepszy, z 8 duzo lepszy a z 3 lub 4 jest kozakiem. WIEC JA PODDAJĄC SIE DOPROWADZAM DO WALKI Z ZIOMEM RANK 25, wygrywam taka walke 3 butami na twarz lub submision co tez nie zabiera mi staminy, po wygranej wybieram goscia rank 23 i wygrywam, potem 22 i przegrywam przez poddanie sie I TAK LAWIRUJE SOBIE MIEDZY DWUDZIESTYMI RANK AZ DO KONCA KARIERY NIE TRACĄC NAWET MIESIĄCA KARIERY,
a jesli chodzi o te walki zanim dostaniemy spar part lv 5 to oprucz zrobienia spodenek tak jak napisal kolega warto wygrywac walki tak aby miec submision of the night lub ko of the night bo za to sa punkty cred a im wiecej tym szybciej spar partner, a juz jak sie uda wywalczyc submis lub ko of the night i fight of the night to mozemy dostawac nawet po 5000 cred z groszami naraz, muj rekord to SPar partner pod koniec 3ciego roku ale mozna jeszcze lepiej ale nie mam cierpliwosci, a jak zaczynam kariere to robie na odwrut jak z przegrywaniem CZYLI 1sza walka wybieram odrazu goscia z 3 ktury ma najwyzszy rank po wygranej znowu zioma z najwyzszym ZEBY JAK NAJSZYBCIEJ ZDOBYC PAS BO GDY BRONISZ TYTUŁU MASZ NAJWIECEJ CRED ZA WYGRANE I JESCZE JAK WYGRYWASZ KO SUB LUB FIGHT OF THE NIGHT ZGARNIASZ SPAR 5LV BARDZO SZYBKO CO ZA TYM IDZIE MULTUM CZASU ZOSTAJE NA SAME TRENINGI.
Witam mam pytanko co moze byc problemem ze nie widac mojego zawodnika w on-line mam aktualnie 3 zawodnikow ktorymi przeszedlem cala kariere w roznych kategoriach, 2 widnieje przy wyborze a 3(najlepszy skill) nigdzie nie widac
wszystko sie zgadza w trybie exhibition zawodnik ten widnieje a jak juz chce zagrac on-line to akurat tego jedynego niema niewiem czy to jakis blad w grze czy co?
Gość
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009
sa dwa warianty, jezeli jest to zawodnik zrobiony przez cheat to nie pokaze ci go w grze online'owej zapomnij, drugi wariant, w opcjach ustaw caf & ufc, lub ufc, kolesia ci nie pokazuje prawie napewno dlatego poniewaz podlaczasz sie do kogos a ten ktos pewnie postawil na ustawieniach tylko dla zawodnikow UFC
Uwaga co do wytrenowania tylko Lv3:
WARTO wytrenować Lv3 do końca - kluczowe umiejętności danego stylu wzrastają do +15%, a "mniej kluczowe" o +10%.
Wymaksowanie od 90 do 100 to koszt 700pkt, przy "Lv4"na ogół wystarczy 88 żeby po bonusie mieć 100, a przy tym zyskujemy również tyle samo na obronę, więc wychodzi kilka sparingów za free, tylko nie na co chcemy a na główne cechy stylu walki - nawet lepiej, bo po co np. bokserowi silne kopnięcia. O nowych zagraniach nawet nie wspominam, zwłaszcza przy "Lv4" graplingu.
Po takich zabiegach z miejsca widać, kto liczy na dobrą walkę, a kto jest typowym spamerem i liczy na fuksa. Wczoraj wisiałem prawie cały dzień online, ogrom zawodników poniżej 60Lv widząc mojego byka wytrenowanego do 101-96 w parterze i 100-103 w stójce zwyczajnie uciekało z lobby, a sporo zarzucało mi cheatowanie bo overall mam 110.
Przy dobrym CAFie walka zaczyna się dopiero z zawodnikami z 75Lv w górę, poniżej to głównie przepychanki typu"komu pierwszemu wyskoczy random KO" albo"kto strzeli więcej reversali". Ew. spamerzy, których trzeba do parteru i walka kończy się po 30sekundach z rozłączeniem:)
jasiek miales racje, teraz robiac nowego zawodnika wzialem tatuaz z character i wyswietlila sie informacja ze nie bedzie go w online(wtedy tego nie zauwazylem)
witam. wczoraj rozpoczalem kariere i staram sie zrobic pierwszego zawodnika wg tego poradnika. nie robilem zadnych sparringow, tylko trening + wyznaczone walki. zrobilem cardio do 75 tak jak w opisie, sile tez do 75. w tym czasie wygralem klika walk (okolo 5) i jestem chyba 6 w rankingu. Problem w tym ze moj zawodnik nic nie potrafi i mam klopot z pokonaniem dalszych rywali. W trakcie kariery pojawialy sie info zeby popracowac nad technika z trenarami z roznych szkol, dawalem accept ale nie bylo zadnych treningow skilla z nimi. Popelnilem gdzies blad, czy moge teraz przegrac kilka walk a ruchow naucze sie dopiero pozniej na sparringach? Chodzi mi o to ze moj zawodnik nie ma nawet ciosow z L1 + np rece. Kiedy nabedzie te umiejetnosci, czy moze powinienem go juz dawno w tych kwestiach wyszkolic?
Aro Gość
Wysłany: Wto 10 Lis, 2009
kraks, zeby moc zadawac specjalne ciosy (L1+ cos tam) , musisz ukonczyc przynajmiej 1 level striking technique, technike zdobywasz na campusach (levele striking i grappling), a skilla czyli punkty ktorymi potem podciagasz sobie statystyki zdobywa sie w sparringach ze swoim partnerem, jesli nie dajesz rady w walkach to rob kariere na poziomie trudkosci EASY, a walki powinienes przegrywac wtedy jak tylko zdobedziesz pas UFC Champion dowolnej dywizji. pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum